Aktivera din innekatt

En katt är ett underbart sällskap, de är mycket tillgivna och keliga samtidigt som de ofta är stora personligheter som vet vad de vill.

Köpa katt

Att skaffa katt är också ett stort ansvar och man förbinder sig till att ta hand om katten i många år framöver. Du bör se till att den har den mat den behöver, tillgång till kattoalett, sköta om dess päls och skaffar du en innekatt så bör du skapa en miljö som den trivs i och mår bra av. Den vill ha en ren toalett , de vill inte gärna dela den med andra katter och gärna ett klätterträd som den kan leka i och sova högt uppe i. Katter gillar att ligga högt uppe och spana ner på omgivningen.

Aktivera katten

Katter är ett djur som är van att vara ute i naturen och jaga sin föda, de lever ett mycket aktivt liv och det innebär att vi kattägare måste anstränga oss lite extra för våra innekatter så att de kan få leva i en miljö som är stimulerande. Se till att det finns lite olika leksaker att roa sig med och möjligheter till aktivering. En raskatt är mer anpassad att leva som innekatt på lite mindre ytor och man kan jämföra med att man skaffar en hund, man går inte ut och köper till exempel en jakthund för att bo och ströva runt lite sporadiskt i centrala stan, likadant ska man tänka när det gäller katten.

 

 

About Author: admin

Comments are closed.