För er inom måleribranschen

Gillar du att arbeta kreativt och att vara igång med kroppen på jobbet, då kanske måleribranschen är perfekt för dig. I den här branschen handlar det om att kunna vara noggrann, ha mycket kunskap och även lite tålamod.

När du arbetar som målare kan du få jobb både hos privatpersoner och på företag. Ibland kommer du att måla om väggar inomhus och ibland får du arbeta utomhus. Vill du hellre måla digitalt, använd paint control för att få koll på hur mycket färg som behövs för bästa resultat.

Hur man blir målare

För att börja arbeta inom måleribranschen så krävs en utbildning. Den kan du antingen gå på gymnasiet eller läsa på komvux i vuxen ålder. Utbildningen på gymnasienivå är oftast tre år och du har då valmöjligheten att välja målning som inriktning. Väljer du istället att läsa utbildningen i vuxen ålder så ligger den oftast på ett år.

Under utbildningen får du oftast minst en praktikperiod. Den perioden är utmärkt för att testa på hur det faktiskt är att arbeta som målare.

Utveckling som målare

När du arbetar som målare finns det stora chanser att utvecklas. Du kan exempelvis vidareutbilda dig till dekorationsmålare, platschef, projektledare inom måleri eller yrkeslärare.

Det finns flera vidareutbildningar man kan plugga efter att man är en färdigutbildad målare.

About Author: admin

Comments are closed.