För kattälskaren

Tillhör du dessa som älskar katter? Då kommer här några bra tips på aktiviteter och på saker som kan vara bra att ha till din katt. En katt behöver stimulans för att må bra, detta gäller främst för innekatter, de katter som är ute fixar detta bra själv genom att jaga och aktivera sig på olika sätt.

Aktiviteter för din katt

Har du innekatt så kan du ordna detta enkelt genom att köpa klösträd och klätterställningar till din katt. Det finns mycket skoj att köpa online idag och på SuperCat kan du hitta det du söker till din katt. Där hittar du det vi nämnt men också transportväskor, kattmat och annat som du kan behöva till din katt. Det går också att bygga egna leksaker till katten om man så skulle vilja, kolla in denna kattblogg där du hittar många smarta tips på hur du till exempel bygger en enkel hängmatta för katten. Vad du bör tänka på när du bygger något själv är att inte katten kan skada sig på något.

Vårda din katt

Att vårda sin katts päls är något som behövs, risk för att det uppkommer tovor och för att förebygga hårbollar. När du borstar din katts päls passa då även på att titta efter annat såsom sår och eventuella parasiter. Du kan behöva vänja katten från ung ålder att du håller på med den, det gäller också vid bad eller när klor behöver klippas. Katten ska känna trygghet när du handskas med den och om man från det katten är lite tränar detta så behöver det inte vara något problem. Det är skönt med en avslappnad katt när man borstar den och håller på. Se även till att katten får regelbunden vaccinering och avmaskning hos din veterinär, allt för att katten ska må bra.

About Author: admin