Graviditetskontroll

Har du och din partner beslutat er för att försöka bli gravida? Gratulerar! Nu är det bara att hålla tummarna för att ett litet frö ska börja växa inne i magen. Att bli gravid kan ta ett tag, för vissa går det fort och redan efter några få försök är kvinnan med barn medan andra får vänta flera år tills det händer. I vissa fall kan par även få ta till medicinsk hjälp i de fall något hos mannens eller kvinnans som inte riktigt fungerar som det bör.

Hjälp vid fertilitetsproblem

Idag finns det dessutom olika produkter att köpa som på ett eller annat sätt kan påverka möjligheterna att bli gravid. Det kan exempelvis vara vitaminer för att stärka kroppens immunförsvar och hålla sig frisk eller spermievänliga fertilitetsglidmedel, men även produkter som hjälper till att hålla koll på ens egen menstruationscykel, vilket är A och O för att bli gravid. Med så kallade ägglossningstester kan man ta reda på när i cykeln man har ägglossning, det vill säga, vilka dagar man är som fest fertil och mottaglig för att bli gravid. Mama är en av dem som kommer med värdefulla tips som tål att tänkas på.

Tester

Det finns även saker man kommer behöva under resans gång, vilka alltid är bättre att inhandla i förväg. När man är igång i bebisfabriken kan det vara praktiskt att ha ett set med graviditetstest av högsta kvalitet i badrumsskåpet. Om man några dagar efter förväntad mens ännu inte har fått den kan man smidigt ta ett test hemma för att se om orsaken är det efterlängtade pluset eller bara en naturlig försening. Nu för tiden finns dessutom graviditetstest som indikerar antal gravida veckor.

Oavsett man tar till tips för att lättare bli gravid ska man alltid komma ihåg att det absolut viktigaste för att bli gravid är ett hälsosamt och sunt leverne. Röker du, är det absolut ett tillfälle att välja bort cigaretten och ett frekvent intag av alkohol hör inte ihop med vare sig graviditet eller föräldraskap.

About Author: admin

Comments are closed.