Hitta Attefallshus på nätet

Det är något magiskt med e-handeln, den bara ökar och ökar. Om det är till följd av Coronapandemin ska vi låta vara osagt, men sannolikt har den påverkat. Vem hade för några år sedan kunnat gissa att vi kunde köpa hus på postorder. Det är nu fullt möjligt. Du kan bland annat hitta en Attefalls timmerstuga här.

Vad är ett Attefallshus?

Ett Attefallshus är en komplementbyggnad som du får bygga på din tomt utan att söka om bygglov. Det finns emellertid vissa regler men dessa är mycket enkla. Attefallshuset får enbart vara upp till 30 kvadratmeter för att bygglov inte ska behövas. Ditt Attefallshus får inte heller stå närmare än fyra och en halv meter från närmaste tomt.

Vem är Attefall?

Stefan Attefall är politiker för kristdemokraterna och var bostadsminister i den borgerliga regeringen mellan 2010 och 2014. Han drev frågan om ett enklare bygglovsförfarande i rollen som bostadsminister. Som en följd av hans arbete tillkom en lag om komplementbyggnad på max 30 kvadratmeter som husägare får bygga utan bygglov. Ordet Attefallshus finns dock inte i lagtexten utan blev med hjälp av media en populär beskrivning på det lilla huset. Till idag har husägare byggt tusentals Attefallshus runt om i landet.

About Author: admin

Comments are closed.