Nyblivna mammor

När man är en nybliven mamma med ett nytt litet liv att ta hand om så kan omställningen vara enorm. Den första tiden är det viktigt att mor och barn, ja och annan partner för den delen får tid tillsammans och börja bygga upp rutiner tillsammans. Amningen är en viktig del i denna uppbyggnad, redan första dygnet så gäller det att få en start på detta.

Nu är det ingen fara om inte barnet är så mycket första gångerna. Om det är svårt att få mjölk ur brösten så kan handmjölkning vara bra för att hjälpa till med med produktionen och därefter låta barnet börja äta. Om du undrar över något så kan du alltid kontakta förlossningsavdelningen och få tips och råd.

Det kan ibland bli läckage och svårt att kontrollera den produktion som sker av bröstmjölk så se till att införskaffa amningsinlägg som räddar situationen. Fördelen med dessa inlägg är att många av de som finns på marknaden är tvättbara och kan återanvändas. Det ska kännas bekvämt för både mor och barn.

Allt eftersom tiden går så får både mor och barn in rutiner på detta med amningen, det blir fort en vana och även om det kan krångla på vägen så gäller det att hitta lösningar som fungerar för er båda. Det har varit och är en hel del diskussioner om amning på allmänna platser och med bra amningskläder och bra planering så behöver man inte göra så stor affär av detta.

About Author: admin

Comments are closed.