Sommarkalas utomhus

Nu mitt i sommaren vill man ju inte vara inne hela dagen och är det kalas på schemat kan man alltid titta på möjligheterna att ha detta utomhus. Med lite extra planering och eftertanke naturligtvis.

Att välja en bra plats är alltid bra att börja med. För villaägare har man ju ofta möjligheten att ha det i trädgården. Känner man att den inte är stor nog dock så kan man alltid välja att ha det i en park eller liknande.

När man planerar ett kalas är det ju alltid bra att vara ute i god tid. Problemet med detta är ju att man då ofta är före väderleksrapporterna, och med tanke på att sommaren faktiskt är den tid vi får mest nederbörd är det alltid bra att ha en backupplan. Är det inte spöregn kan man ju alltid gardera sig genom att använda ett partytält eller något. Men det bör alltid finnas en plan om det verkligen inte går att vara utomhus.

Tänk också på att vinden kan vara en faktor och se till att saker som papperstallrikar, muggar och servetter blir nedtyngd med något så de inte flyger iväg. Och samla in använda sådana direkt i en sopsäck så behöver man inte jaga dem över hela gården eller parken.

Man kan använda många tips för vanliga kalas för ett utomhuskalas också. Att använda ett tema på kalaset går lika bra när man är utomhus, men det kanske kommer att finnas lite mindre dekorationer och ballonger på plats bara. Har man till exempel ett kalas för yngre barn kan man ju titta på ett tema som Trolls eller liknande. Lite äldre barn kan ju gärna få vara med och bestämma om det ska vara ett tema eller inte.

Eftersom man är utomhus passar det ju perfekt att planera in lite lekar och annat roligt. De flesta har säkert många idéer på lekar som passar bra till åldersgruppen man har, men för lite extra inspiration och tips kan man även ta sig en titt online för mängder med tips.

About Author: admin

Comments are closed.